Afbeelding
Foto: PR.

Zwerfafvaldag voor jeugd

Natuur

GAANDEREN/TERBORG -  De zwerfafvalgroep van Gaanderen houdt op zaterdag 13 januari een jeugdmiddag: “Alle kinderen krijgen een oranje hesje, grijpstok, vuilniszak en eventueel handschoenen en dan gaan we op jacht naar zwerfafval”. 

Onze dorpen en steden worden hierdoor aantrekkelijker om fijn in te wonen volgens organisator Margo van Beest:  ”We doen dit voor onze mooie natuur, ons mooie dorp Gaanderen en de stad Terborg. Daar hoort geen rotzooi te liggen. Op deze manier kun je dieren redden, die zich hadden kunnen verwonden aan blikjes, of in plastic zakken waren gekropen en er niet meer uit konden.”

De middag begint om 14.00 uur bij het Gaanderhuis in Gaanderen. Kinderen van 6 tot 8 jaar zijn welkom samen met een volwassene en kinderen vanaf 8 jaar zonder. Na het verzamelen van zwerfafval staat er een drankje met wat lekkers klaar van de Plus uit Gaanderen en de Boni uit Terborg. Tevens wordt dan een spel gespeeld waarvoor een telefoon nodig is. Bij het spel kun je ook een prijsje winnen en die wordt aangeboden door Pick en Pay en Koenders. 

Rond 16.30 uur is de middag afgelopen. Wie ook wil meedoen, mag zich zo snel mogelijk aanmelden via de mail Margo@vanbeest.nl of telefonisch 0642045915, zodat men weet hoeveel materiaal nodig is. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant