De posters opgehangen in de hal van het gemeentehuis in Doetinchem.
De posters opgehangen in de hal van het gemeentehuis in Doetinchem. PR

Schooljeugd tekent voor de vrede

Onderwijs

DOETINCHEM - Van vrijdag 8 oktober tot vrijdag 15 oktober hangen in de hal van het Gemeentehuis te Doetinchem posters gemaakt door leerlingen van basisschool OCTA , OBS Canadaschool, OBS Hogenkamp en de Montessorischool De Pas, allen uit Doetinchem.

De tekeningen zijn gemaakt in het kader van de Peace Poster wedstrijd, een wereldwijd evenement, georganiseerd door de Lions organisatie, waaronder Doetinchem. De bedoeling is het thema ‘vrede’ bespreekbaar te maken onder de jeugd. Ruim 150 schoolkinderen tussen 11 en 13 jaar tekenden een poster in het kader van het thema. Dit jaar is de titel “We are all connected”. Tevoren is in de les aandacht besteed aan het thema vrede.
De vijf beste tekeningen per school zijn te bezichtigen in de hal van het Doetinchems gemeentehuis. Het publiek kan een stem uitbrengen en er is een jury. Samen bepalen zij de winnaar.
Vrijdagavond 15 oktober wordt in de raadszaal van het gemeentehuis in Doetinchem de winnaar bekend gemaakt ten overstaan van kinderen, leerkrachten, ouders, familie, Lionsleden en andere belangstellenden. De winnaar dingt mee naar de eerste prijs landelijk en de Nederlandse winnaar gaat naar de Verenigde Naties in New York voor de wereldwijde winnaar.
Een en ander begint om 19.00 uur. De kinderen en hun ‘supporters’ worden ontvangen en daarna worden de posters besproken in de raadszaal. Ten slotte worden de prijzen bekend gemaakt.

De landelijk winnaar Lions Peace Poster Contest 2021: Alicia Huizer,12 jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier