De zes medewerkers van de kinderopvang van Saba, hun managers en vertegenwoordiger van de overheid van Saba. Foto: PR
De zes medewerkers van de kinderopvang van Saba, hun managers en vertegenwoordiger van de overheid van Saba. Foto: PR PR

Kinderopvangmedewerkers van Saba naar Doetinchem

Onderwijs

DOETINCHEM -  Afgelopen zomer zijn twee pedagogisch medewerkers van Kindernet naar Saba geweest. In het kader van uitwisseling hebben zij gewerkt op een kinderdagverblijf en BSO en daar hun overzeese collega’s gecoacht. De uitwisseling maakt deel uit van het jumelageprogramma van de kinderopvang organisaties op Saba met Kindernet, dat in november 2020 van start ging.

Het eerste bezoek aan Saba was een enorme ervaring voor beide partijen. Ook de directie in Saba was heel blij met deze inzet. Daarom krijgt het een vervolg. Saba wil graag de samenwerking met een jaar verlengen. Iets dat Kindernet graag doet, niet alleen als een maatschappelijke dienstverlening, maar ook voor de eigen ervaring en ontwikkeling.
Deze keer is het de beurt aan kinderopvangmedewerkers van Saba om werkervaring op te doen in Nederland. “Ze krijgen een gevoel van hoe het is om daar te werken, komen met ideeën en inzichten die ze kunnen overbrengen naar hun eigen werkplek” aldus Laura Linzey, Daycare Manager op Saba. “Kindernet begeleidt en ondersteunt de medewerkers o.a. met dagelijkse taken en opdrachten, speciaal voor dit bezoek ontwikkeld. Kindernet zorgt voor dagelijkse begeleiding, speciale opdrachten en vooral voor een warm ontvangst. Wij zijn trots dat we zes collega´s uit Saba mogen verwelkomen”, zegt Selma Ozkan van Kindernet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier