Fairtrade diner. Foto: PR
Fairtrade diner. Foto: PR PR

Fairtrade diner Graafschap College groot succes

Onderwijs

DOETINCHEM - Dat lekker eten samen gaat met eerlijke en lokale keuzes is weer eens bewezen tijdens het Fairtrade diner op het Graafschap College in Doetinchem. Na drie jaar werden de bezoekers afgelopen donderdag weer gastvrij onthaald door de leerlingen van het Graafschap College en Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem. Het diner was een groot succes, binnen een paar uur waren alle stoelen gereserveerd.

Duurzaam, lokaal maar vooral lekker. Het Fairtrade diner leert leerlingen na te denken over de herkomst van de ingrediënten die ze verwerken in de gerechten. Lokaal inkopen is goed voor het milieu en Fairtrade producten geven boeren in ontwikkelingslanden een goede toekomst.

Lokale producten en Fairtrade ingrediënten

Op het menu: vlees van Boerderij de Steenoven uit Hummelo, Geitenkaasboerderij de Brömmels leverde heerlijke geitenkaas, groenten van Klein Broekhuizen uit Wehl en eieren van Tomesen uit Doetinchem. Alles op smaak gebracht met kruiden uit Groessen van de Groene Schuur. De amuse van gefrituurde Fairtrade Jackfruit en de verrukkelijke bananen mokka soes van Fairtrade bananenbloesem en Fairtrade chocolade complementeerden de maaltijd. De wijn van Wijnhoeve Kunneman (Geesteren) vulde alle gerechten perfect aan. Een kopje Fairtrade koffie sloot het diner in stijl af.

Ook (h)eerlijk dineren?

In het najaar organiseren het Graafschap College en Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem weer een Fairtrade diner. Wil je ook aanschuiven? Houd dan de website www.fairtradedoetinchem.nl in de gaten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier