De onthulling. Foto: Marieke Kornegoor
De onthulling. Foto: Marieke Kornegoor Marieke Kornegoor

IKC De Zonneboom opent haar deuren

Onderwijs

Doetinchem – Woensdag 13 april werd in Doetinchem Integraal Kindcentrum De Zonneboom officieel geopend. Dit nieuwe IKC herbergt Basisschool De Zonneboom en drie Humankind-locaties: Kinderdagverblijf De Zonneboom, Buitenschoolse opvang De Wervelwind en Peuteropvang De Zon. Hiermee is Doetinchem een aanwinst voor kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar rijker.

Jarenlang hebben Scholengroep Gelderveste en Humankind kinderopvang en -ontwikkeling naar dit moment toegewerkt: de opening van Integraal Kindcentrum de Zonneboom. Dit bijzondere openingsmoment startte bij aanvang van de schooldag. Samen met Ada Spek, scheidend directeur van basisschool De Zonneboom, én de levensgrote mascotte, Guus, van voetbalclub De Graafschap onthulden Ada en de kinderen de vlag met het nieuwe logo voor ouders en genodigden. Voor Ada Spek is de opening van dit kindcentrum vlak voor haar officiële afscheid, de kers op de taart van haar werkende leven. Zij was samen met Joke Schrap, vestigingsmanager kinderopvang de Zonneboom, intensief betrokken de realisatie van het kindcentrum. Kim Woolschot volgt haar op als nieuwe directeur van de basisschool.

Van 0 tot 12 jaar onder één vertrouwd dak

Kinderen van 0 tot 12 jaar zijn welkom bij IKC De Zonneboom. Dit betekent al die tijd één doorgaande leerlijn; in hetzelfde gebouw, met dezelfde vertrouwde gezichten en manier van werken op school en tijdens de opvang. ‘We worden echt één. We vullen elkaar aan, versterken elkaar. Didactiek en pedagogiek zijn een ijzersterke combinatie voor de optimale ontwikkeling van ieder kind. Samen met ouders kijken we wat het beste is voor hun kind. Voor kinderen betekent IKC De Zonneboom 12 jaar een voor hen vertrouwde plek. Maar kom gerust eens kijken!’ zeggen Kim Woolschot, en Joke Schrap.

Met Guus de zebra, mascotte van De Graafschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier