Proef de graanoogst 2022 Foto: PR

Proef de graanoogst 2022 Foto: PR

Foto PR

Hans Som showt graanoogst 2022

Onderwijs

DOETINCHEM - Hoe is de kwaliteit van de graanoogst 2022 voor Puur Achterhoekse Broden? Op deze en andere vragen is het antwoord te krijgen tijdens een masterclass die door expert en broodartiest Hans Som wordt verzorgd.

De graanoogst is binnen. Al het bakwaardige graan is gedroogd en klaar om prachtige ‘Puur Achterhoekse’ broden van te bakken. Maar hoe is de kwaliteit? Elk seizoen en ras vraagt om wat maatwerk en dus vakmanschap. Tijdens de masterclass test Hans Som het door de graantelers geleverde meel dat op steen gemalen is door Molenaar De Vier Winden. Hans Som zal een bakproef uitvoeren en deelt zijn ervaringen en tips tijdens de masterclass zodat bakkers en horeca de verschillende bakwaardige granen kunnen benutten.

Daarnaast zijn er ook graantelers aanwezig en topmolenaar De Vier Winden, zodat verkrijgbaarheid en samenwerking besproken kunnen worden. Als locatie is gekozen voor het Graafschap College, zodat ook de docenten en leerlingen aan de slag kunnen in hun lessen met Achterhoeks graan. Het is bijzonder om zoveel kwaliteit en ervaring bij elkaar te hebben in één ruimte op het Graafschap College, dit vindt men nergens in Nederland. Een reden om trots te zijn op de Achterhoekse en Liemerse vakmensen!

Wie als bakker, chef kok of liefhebber van Puur Achterhoeks brood de tips van dit oogstseizoen 2022 wil vernemen is welkom de masterclass, die wordt gehouden op maandag 17 oktober, van 15.00 uur tot 17.30 uur. De entree bedraagt 15 euro. Docenten en leerlingen mogen gratis deelnemen, evenals bakkers, vanwege de moeilijke situatie op dit moment. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Het Graafschap College is gevestigd aan de Maria Montessoristraat 3 in Doetinchem. De masterclass wordt georganiseerd door Smaakacademie Achterhoek. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier