V.l.n.r.: Inde van Aken, Daphne Kolthof, Luka Nijland, Ellen Suërs, Laura Polman, Kiné van Aken en Rosaly Kolthof. Foto: PR
V.l.n.r.: Inde van Aken, Daphne Kolthof, Luka Nijland, Ellen Suërs, Laura Polman, Kiné van Aken en Rosaly Kolthof. Foto: PR

Turnsters Ypsilon Doetinchem plaatsen zich voor landelijke halve finale

Sport

DOETINCHEM - Op zaterdag 4 en zondag 5 februari vonden de landelijke team en individuele voorrondes turnen plaats in Duiven. Dit was de laatste voorronde waarbij de doorstroming naar de landelijke halve finale NK duidelijk werd. Deze doorstroming wordt bepaald op basis van de behaalde resultaten in de drie geturnde voorrondes. 

Op zaterdag mochten Daphne Kolthof, Rosaly Kolthof, Inde van Aken, Kiné van Aken, Laura Polman en Luka Nijland als team hun voorronde turnen. Op sprong scoorde Laura het hoogste cijfer, op balk scoorde Inde het hoogste cijfer en Kiné het 3e cijfer. Het team heeft goed gepresteerd en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Daarbij hebben ze zich geplaatst voor de landelijk halve finale. Op zondag mochten dezelfde turnsters ook nog hun individuele voorronde turnen. Laura scoorde het hoogste cijfer op vloer en ook op sprong, net als de dag ervoor en werd uiteindelijk knap 3e! Luka en Inde turnden ook een goede meerkamp en eindigden als 7e en 11e. Daphne scoorde het hoogste sprong cijfer en behaalde een 3e plaats in de meerkamp. Kiné scoorde het 2e balk cijfer en 3e vloer cijfer, en eindigde in de meerkamp op een mooie 6e plaats. Vanwege een blessure turnde Rosaly alleen brug, maar daar behaalde ze wel knap de hoogste score. Laura, Luka, Daphne en Kiné hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finale.

Op zaterdag 4 februari was er ook een tweede plaatsingswedstrijd in Doetinchem voor de middenbouw niveau 5 en bovenbouw supplement F. Het team niveau 5 dat bestaat uit Quinty Lutjenkossink, Megan Ferwerda, Verona Horst en Bine van Breemen heeft het heel goed gedaan en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Het team F met daarin Maud Geurkink, Kim Welling, Julia Roosendaal en een turnster van VGV Varsseveld heeft ook goed geturnd en werd uiteindelijk 3e. Individueel werd Maud 4e, Kim 6e en Julia 7e.

Op zaterdag 28 januari mochten de middenbouw niveau 3 turnsters in Winterswijk de 2e districtswedstrijd turnen. Bo Huiskes, Benthe van Delden en Kris Oolbekkink hebben samen met turnsters van Penta Winterswijk met ruim 7 punten verschil op nummer 2 het goud gewonnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier