Het G-team van Jindo dat voig jaar sportploeg van het jaar werd. Archieffoto
Het G-team van Jindo dat voig jaar sportploeg van het jaar werd. Archieffoto SF

Genomineerden Doetinchemse Sportverkiezing bekend

Sport

DOETINCHEM - Op maandagavond 20 maart worden de sportprijzen weer uitgereikt tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing in het Amphion. De afgelopen tijd zijn door het Doetinchemse publiek diverse kandidaten aangedragen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in 2022. De vakjury heeft uit de lijst van kandidaten de genomineerden voor de zeven categorieën gekozen.

Om op 20 maart dé sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, vrijwilliger, inclusieve sporter of team met een beperking en beste Sport-ID van het sportjaar 2022 bekend te kunnen maken is er een vakjury samengesteld. Deze vakjury bestaat uit wethouder Patrick Moors, directeur-bestuurder Maurice Tepperik van Sport-ID, directeur sport, zorg en welzijn Anke Visser van het Graafschap College, Jasper Hazelaar van Regio 8 en ex-topsportster Richèl Hogenkamp. Deze juryleden hadden de moeilijke taak om de genomineerden vast te stellen.

Ondanks de diversiteit aan kandidaten en hun uiteenlopende geleverde prestaties, heeft de vakjury de genomineerden weten te kiezen. De genomineerden zijn:  

Sportman van het jaar 2022: Koen Bouwman (Wielrennen), René Dericks (Biljarten) en Nico Elbers (BMX).  Sportvrouw van het jaar 2022: Caroline Groot (Baanwielrennen) en Julia Dekker (Judo). Sporttalent van het jaar 2022: Fleur Westerhof (Schaken), Saar Meijer (Volleybal) en Maartje Tio (Hockey).        
Sportploeg van het jaar 2022: HV Minerva Gaanderen (Handbal) en DHC MO16-1 (Hockey). Inclusieve sporter/sportploeg van het jaar 2022: DHC G1 (Hockey) en Ricardo Hollander (Judo)
Sportvrijwilliger van het jaar 2022: Annelies Tijdink (Zwemvereniging NDD), Diana Tamliani (Inzamelingsactie voor Oekraïners) en Jesper Sanders (Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken). Beste Sport/ID (idee) of school-sport-initiatief van 2022: Basisschool Octa (Bewegend leren),  Diana Tamliani i.s.m. Ketelaar Sport en Budo Kiai (Inzamelingsactie voor Oekraïners Budo Marathon 2022) en  CBS De Haven (High Five Project)        

Stemmen
Het is nu aan de verenigingen en het onderwijs uit Doetinchem om samen met de vakjury te bepalen wie op 20 maart de prijzen in ontvangst mogen nemen. Zij brengen een stem uit op hun favoriet per categorie.

Kom ook naar de uitreiking
De verenigingen, het onderwijs en diverse genodigden ontvangen binnenkort een uitnodiging. Ontvangt u deze niet maar wilt u dit spektakel niet missen? Dat is mogelijk en gratis! Kijk op www.sport-id.nl/sportverkiezing voor meer informatie. Tot 20 maart in het Amphion!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier