Sem, Dane Starink, Thomas Kleinlugtebeld.
Sem, Dane Starink, Thomas Kleinlugtebeld. (Foto: Roel Kleinpenning)
Gouden Schoen

Gouden Schoen als kers op de taart

  Sport

door Martijn Kraan

Gaanderen - Het was al een mooi seizoen voor Thomas Kleinlugtebeld: zijn club DZC'68 wist immers de doelstelling - handhaven in de eerste klasse - te bewerkstelligen. En na de laatste competitiewedstrijd bleek ook nog eens dat de Doetinchemmer winnaar is geworden van de Gouden Schoen.

In navolging van Oude IJsselstreek, waar de Gouden Schoen al een jaar of tien wordt uitgereikt aan de topscorer uit die gemeente, is er nu dus ook in Doetinchem zo'n strijd. Zodoende streden dit jaar goalgetters van DZC'68, VIOD, VV Doetinchem, Concordia Wehl en VVG'25 om de trofee.

"Ik moet bekennen dat ik niet heel erg bezig was met het mogelijk winnen van deze bokaal. Daarvoor was de competitie te spannend, we waren vooral bezig met handhaving", verklaart Thomas Kleinlugtbeld (30). Het was spannend tot de laatste wedstrijd. "Wij moesten die winnen en onze concurrent Go Ahead Kampen moest verliezen. Alleen dan zouden wij ons rechtstreeks veilig spelen." Zo geschiedde en dus was het opnieuw feest bij DZC, nadat recent ook al het 50-jarig jubileum werd gevierd. En - zoals hij zelf zegt - als kers op de taart is er dus de Gouden Schoen voor de topscorer.

Kleinlugtebeld wist 16 keer het net te vinden afgelopen seizoen, waarvan een hattrick in het slotduel tegen Dronten. Daarmee ging hij in extremis Huub Oosterink van VIOD voorbij, die lang aan de leiding stond van het klassement. "Net als het team kwam ik zelf langzaam op gang", blikt de winnaar terug op de voetbaljaargang. "In het begin speelden we veel lastige wedstrijden tegen goede ploegen met veel ervaring in de hoofdklasse. Wij als promovendus hadden het daar lastig tegen. Maar tegen onze concurrenten onderin pakten we wel de punten en uiteindelijk hebben we gewoon een goed seizoen gedraaid."

Sem

De Gouden Schoen van de gemeente Doetinchem is mogelijk gemaakt door Schoenmode Jeannette in Gaanderen. In de winkel aan de Hoofdstraat ontving Dane Starink de gelukkige winnaar en overhandigde hem een mooie cadeaubon van zijn zaak.

De Gouden Schoen werd uitgereikt door Sem Roelofsen. De 7-jarige speler van VVG'25 mocht een half uurtje weg van school om deze handeling te verrichten. Hij had de bokaal de week ervoor op zijn slaapkamer bewaard, zodat er niks mee zou gebeuren. En - hoewel het enige moeite kostte om hem weer af te staan - mocht hij vorige week dinsdag de wisseltrofee overhandigen aan Thomas Kleinlugtebeld. 

Meer berichten