Toertocht Steenderen 2017. Foto: PR
Toertocht Steenderen 2017. Foto: PR

Toerclub Steenderen organiseert ATB-Kruisbergtocht

vr 15 okt 2021, 18:30 Algemeen

STEENDEREN - Toerclub Steenderen organiseert ATB-Kruisbergtocht op zondag 17 oktober! Deze uitdagende fietstocht start vanuit sporthal de Hessenhal in Hoog Keppel en gaat door de mooiste plekken rondom Keppel, Doetinchem en Hummelo. Men kan starten in verschillende tijdvakken en wordt verzocht vooraf in te schrijven via www.fietsport.nl. Voor bezoek aan de horeca heeft men een coronatoegangsbewijs nodig.  

De route heeft alles in zich, steile heuvels met moeilijke technische beklimmingen op de Kruisberg zelf, smalle single tracks maar ook brede bospaden met prachtige doorkijkjes. Deze unieke tocht wordt georganiseerd dankzij toestemming van vele instanties, zoals Het Geldersch Landschap, particuliere eigenaren, Motorcross vereniging TCD Hummelo en de boswachterij. Hierdoor is het mogelijk om alleen deze dag op unieke plaatsen te rijden die anders gesloten zijn. Deze tocht wordt steeds door vele honderden deelnemers als mooiste uit de regio beoordeeld. Naast een 40 km route is ook een tocht van 25 km uitgezet, een ideale afstand voor beginnende ATB’ers, maar ook voor de jeugd. Om deelname van de jeugd te stimuleren mogen kinderen onder 15 jaar, die samen met een betalende begeleider of ouder fietsen, tegen gereduceerde prijs van 4 euro deelnemen. De start is tussen 8.30 en 10.00 uur. Toerclub Steenderen raadt ouders met kinderen wel aan om na 09.00 uur te starten, zodat de grootste drukte op het parcours voorbij is.

Na het inschrijven of het laten zien van het (voor-)inschrijfbewijs, wordt men letterlijk het bos in gestuurd. Het parcours heeft genoeg uitdagingen voor iedereen. Net voor de pauze is er een zeer technisch parcours van ruim 1 kilometer uitgezet met bijna 100 hoogtemeters aan uitdagende beklimmingen. Hieraan heeft de bekende lokale wielercoryfee en oud-bondscoach Jan Weevers zijn medewerking verleend.

Na afloop is er gelegenheid om te douchen en het ergste vuil van de fiets af te spuiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier