Fragment uit (R)Evolutie. Foto: PR
Fragment uit (R)Evolutie. Foto: PR bjornfrins: Film & Fotografie

Nederlands Film Festival bij Amphion met bijzondere Nederlandse filmpremières

ma 20 sep 2021, 11:50 Cultuur

Doetinchem - Amphion Cultuurbedrijf neemt deel aan het Nederlands Film Festival. Vanaf vrijdag 24 september is een week lang een reeks Nederlandse filmpremières te zien met de nieuwste en beste documentaires, korte films en speelfilms.

Mijn vader is een Vliegtuig
Vrijdag 24 september om 20.00 uur. Eva (Elise Schaap) lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen.

The Photograph
Zaterdag 25 september om 16.30 uur. Hierin ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus. 

Do Not Hesitate
Zaterdag 25 september om 20.00 uur. Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als \e midden in de woestijn vast komt te staan. Ze verliezen grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten.

The Spectacular 1 t/m 4
Zondag 26 september om 13.30 uur. Aan het einde van het Noord-Ierse conflict, vindt een reeks IRA-aanslagen plaats in het zuiden van Nederland. Jeanine Maes (Hadewych Minis), het hoofd van het rechercheursteam, opent in deze miniserie een klopjacht op haar genadeloze tegenstander bij de IRA-cel.

(R)Evolutie
Maandag 27 september om 20.00 uur. Het is 2040, grote delen van Nederland zijn overstroomd en iedereen leeft in een toevluchtsoord waar Alecto (Angela Schijf) - een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie - met de scepter zwaait.

Drijfzand
Woensdag 29 september om 20.00 uur. Suze (Hanna van Vliet) woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena (Elsie de Brauw) aan Suze vertelt dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen.

Nr. 10
Donderdag 30 september om 20.00 uur. De nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.
Tickets via de website.


www.amphion.nl/nff

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier