Fragment uit The Duke.
Fragment uit The Duke. PR

Britse aristocratie en humor in Amphion filmhuis

Cultuur

DOETINCHEM – Britse films zijn over de hele wereld geliefd vanwege hun unieke humor en fantastische acteurs. Om de Britse cinema te eren draait bij Amphion Filmhuis de komende weken een rijke selectie Britse films.

Downton Abbey
De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug naar het witte doek in een nieuw verhaal met de Crawley familie. Een heuse Hollywoodfilmset strijkt in het befaamde landhuis neer en de familie gaat op een grootse reis naar Zuid-Frankrijk om het mysterie van de pas geërfde villa van de weduwe-gravin te ontrafelen. 

Elizabeth
Dit jaar zit koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon: een historische mijlpaal. De documentaire Elizabeth is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langstzittende monarch ooit.

Mothering Sunday
Oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, ontwikkelt zich tot gelauwerd schrijfster na een dramatische gebeurtenis met haar minnaar.

The Duke
Helen Mirren en Jim Broadbent schitteren in dit onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van een zestiger die in Londen een van de gekste kunstroven in de geschiedenis volbracht. De zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton stal in 1961 Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid gratis televisie verstrekt aan ouderen.

Kijk voor meer info en tickets op amphion.nl/film

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier