The Passion in Art. Foto: PR
The Passion in Art. Foto: PR PR

Rondleidingen door tentoonstelling The Passion in Art

Cultuur

DOETINHEM - Rondleidingen Kunsthistorica en tentoonstellingsmaker Maria Driessen is de komende weken in het Stadsmuseum aanwezig om rondleidingen te geven door de tentoonstelling “The Passion in Art”. 

Data zijn: 15, 22 juli en 5 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur. 10 en 20 augustus tussen 10.00 en 13.00 uur. Er zijn geen extra kosten aan verbonden en aanmelden vooraf is niet nodig.
“Het concept “The Passion in Art” is een eigentijdse (kunst) verbeelding van het lijdensverhaal van Christus en dat is een belangrijk aspect van het lijdensverhaal in het algemeen”, aldus Esther Ruesen, directeur. Het gaat in essentie over het lijden van de mensheid in alle tijden. Hedendaagse kunstenaars (19 in totaal) geven op tweeërlei wijze hun interpretatie van het lijdensverhaal. Enerzijds de klassieke opvatting volgens de leer van de kerk, waarbij het lijden van Christus centraal staat. Anderzijds vanuit de visie van het universele menselijk lijden.
Het Museum Krona in Uden heeft bruiklenen toegezegd van Marc Mulders, Gijs Frieling, Hans van den Krommenakker, Hans van Hoek en Batia Suter. Stadsmuseum Doetinchem is te vinden aan de Burgemeester van Nispenstraat 2.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant