The Rolling Stones in 1964: (v.l.n.r.) Mick Jagger, Brian Jones, Keith Richards, Bill Wyman en Charlie Watts. (Foto:  Michael Ochs Archives/Getty Images)

The Rolling Stones in 1964: (v.l.n.r.) Mick Jagger, Brian Jones, Keith Richards, Bill Wyman en Charlie Watts. (Foto:  Michael Ochs Archives/Getty Images)

Michael Ochs Archives

Van Stones tot Winehouse: muziek in Amphion Filmhuis

Cultuur

DOETINCHEM - Amphion Filmhuis presenteert de muziekdocumentaire ‘The Stones and Brian Jones’, over de ‘vergeten’ oprichter van The Rolling Stones, al dan niet te zien in combinatie met de film Gimme Shelter. Daarnaast draait de biopic ‘Back to Black’ over hoogte- en dieptepunten uit het levensverhaal van Amy Winehouse, natuurlijk met alle hits. 

‘The Stones and Brian Jones - It’s not all about Mick and Keith’ is de gloednieuwe documentaire over Brian Jones, het ‘vergeten’ lid van The Rolling Stones, met onthullende interviews met alle belangrijke hoofdrolspelers en het gebruik van niet eerder vrijgegeven materiaal. Jones was één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962. In 1969 moest hij de band verlaten, en kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis.
Op andere dagen is deze documentaire ook te zien in combinatie met een andere film met de Stones: Gimme Shelter. Deze uit 1970 stammende docu is digitaal gerestaureerd en gaat over de tumultueuze Amerikaanse tournee van de Stones in 1969, met de fatale gebeurtenissen van het Altamont Speedway concert. De film toont de clash tussen de ‘Love Generation’ en de Hells Angels, met de dood van Meredith Hunter als dieptepunt. Het concert markeert het einde van het liefdevolle hippietijdperk.
The Stones and Brian Jones (93 min.) is te zien op donderdag 25 en vrijdag 26 april. Aanvang 20 uur. De film in combinatie met Gimme Shelter (184 min) is te zien op zaterdag 27 april (20 uur), zondag 28 april (14.30 uur) en vrijdag 3 mei (20 uur).

Verder draait sinds 18 april Back to Black in Amphion Filmhuis. Het is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21ste eeuw: Amy Whinehouse. De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant