Leonard Cohen. Foto: PR

Leonard Cohen. Foto: PR

MJ KIM

Eerbetoon Amphion aan Leonard Cohen

Muziek

DOETINCHEM ­­- Amphion brengt met zowel een film als een theatervoorstelling een dubbel eerbetoon aan de wereldberoemde zanger Leonard Cohen. De muziekdocumentaire ‘Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song’ eert vanaf donderdag 29 december zijn meest bekende en meest gecoverde song Hallelujah. Theaterconcert ‘Reflections @Leonard Cohen’ is op zaterdag 7 januari een muzikale avond vol poëtische teksten en iconische liedjes.

De documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven. Een film met ontroerende getuigenissen van grote artiesten en een schat aan nooit eerder vertoond materiaal.
Het tributeconcert Reflections @Leonard Cohen is een overweldigende theatervoorstelling met verrassende muzikale arrangementen, uitgevoerd door koor, solisten en orkest. Ondersteund door ballet en dans als vorm van emotionele expressie, in zowel klassieke als moderne choreografie. Een ware ode aan de poëtische teksten en iconische liedjes van een groot muzikant.

Praktische info 
De filmvertoningen zijn donderdag 29 december en zondag 1 en dinsdag 3 januari om 20.30 te zien bij Amphion Filmhuis, locatie Hofstraat 2. Het theaterconcert is zaterdag 7 januari in Amphion Theater, locatie Hofstraat 159. Kijk voor informatie en tickets op de website.


amphion.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier