VVN Opfriscursus Auto. Foto: Veilig Verkeer Nederland

VVN Opfriscursus Auto. Foto: Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland

Opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

Vervoer

DOETINCHEM - Gratis de verkeerskennis opfrissen? Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt, in samenwerking met de gemeente Doetinchem, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Doetinchem. 

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Senioren worden onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.
Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Doetinchem en in opdracht van de provincie Gelderland en vindt plaats op woensdag 3 april van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag 17 april van 10.00 tot 12.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Doetinchem, aan de Raadhuisstraat 2 in Doetinchem.
Deelnemers worden op beide dagen verwacht. Deelname is gratis. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van maximaal twee uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag.
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN direct aan te melden via de website of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Doetinchem. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088-5248920.


vvn.nl/opfriscursussen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant