Een vrijwilliger van Home-Start biedt opvoedondersteuning en een luisterend oor in gezinnen. Foto: Yunio communicatie
Een vrijwilliger van Home-Start biedt opvoedondersteuning en een luisterend oor in gezinnen. Foto: Yunio communicatie Yunio communicatie

Inloop over vrijwillige Home-Start ondersteuning in gezinnen

Zorg

DOETINCHEM - Op woensdag 7 september 10.00 uur is er weer een inloopmoment voor mensen die geïnteresseerd zijn om ondersteuning te willen geven aan gezinnen bij Home-Start van Yunio. Van 10 tot 11 ontvangt een coördinator van het vrijwilligersproject geïnteresseerden bij Het Gevang aan de Nieuwstad 76 (aanmelden is niet nodig) en geeft voorlichting over het werk, de begeleiding, het verschil dat een vrijwilliger maakt en de tijdsinvestering. 

Home-Start van Yunio helpt gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar als het even niet zo goed gaat of als men niet kan terugvallen op een netwerk of familie. Zij ondersteunen het gezin tijdelijk en bieden hen een luisterend oor en helpt hen op weg door ze te helpen zoeken naar oplossingen voor de situaties waarmee ze worstelen. Door op tijd deze laagdrempelige hulp te bieden, krijgen kleine problemen geen kans om uit te groeien tot grote.
Coördinator Nicole Tannemaat vertelt: “Onze vrijwilligers dragen bij aan de verbetering van het welzijn en bieden meer ruimte voor ouders en kinderen om op positieve wijze met elkaar om te gaan. Het effect van deze vorm van ondersteuning is echt heel erg groot voor de gezinnen, en het is heel erg dankbaar werk voor de vrijwilligers.”
In oktober gaat de voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers weer van start.


www.yunio.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier