De Mattelier. Foto: archief Achterhoek Nieuws

De Mattelier. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Mantelzorgers van zorgintensieve kinderen uitgenodigd voor voorstelling

Zorg

GROENLO - Mantelzorgers van zorgintensieve kinderen uit vijf Achterhoekse gemeenten worden uitgenodigd voor de voorstelling ‘Broos’ op 5 maart in het Sociaal Cultureel Centrum ‘De Mattelier’ in Groenlo. 

Deze voorstelling, die zowel de mooie als de nijpende kanten van een zorgverhaal belicht, is geïnspireerd op hartverwarmende gesprekken met mantelzorgers van zorg intensieve kinderen. Als een blijk van waardering voor hun onvoorwaardelijke inzet, wordt deze bijzondere voorstelling kosteloos aangeboden aan de mantelzorgers.

‘Broos’ is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling die diep ingaat op het thema van zelfopoffering in de zorg voor een ander. Het vertelt het verhaal van hoe je jezelf kunt verliezen in de zorg voor een geliefde, waarbij mensen vaak vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Wanneer je zelf steeds minder stilstaat bij deze vraag, blijft er ook steeds minder van jou over. De voorstelling werpt een unieke blik op de uitdagingen van mantelzorgers en stelt de vraag: wat gebeurt er als jij omvalt? Het antwoord lijkt ondenkbaar, en daarom zet je door.

Deze bijzondere voorstelling wordt aangeboden door de gemeenten Aalten (Figulus Welzijn), Berkelland, Doetinchem (Mantelzorgcentrale Buurtplein), Oost Gelre en Winterswijk. Elke mantelzorger van een zorgintensief kind heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze emotionele en inspirerende avond.
‘Broos’ is niet alleen een voorstelling, maar ook een eerbetoon aan de mantelzorgers van zorg intensieve kinderen. Met muzikale elementen en ontroerende scenes biedt het publiek een diepgaande ervaring die zowel herkenning als troost biedt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant