Nieuwjaarsduik 2020. Foto: Jorrit van Bennekom Fotografie
Nieuwjaarsduik 2020. Foto: Jorrit van Bennekom Fotografie Jorrit van Bennekom Fotografie

Nieuwjaarsduik is het startsein van Swim to Fight Cancer Achterhoek 2023

Zorg

BRAAMT - Op 1 januari 2023 wordt de Swim Nieuwjaarsduik georganiseerd door Swim to Fight Cancer Achterhoek bij Recreatieplas Stroombroek in Braamt. Op dezelfde locatie vindt op 10 september 2023 de vierde editie plaats van het zwemevenement om zoveel mogelijk donaties op te halen voor kankeronderzoek en preventie. De Nieuwjaarsduik is de aftrap voor het Achterhoekse zwemspektakel. Het startschot is om 13.00 uur.

Iedereen die fris het nieuwe jaar in wilt duiken én Swim to Fight Cancer Achterhoek een warm hart toedraagt is welkom om op zondag 1 januari 2023 samen het nieuwe jaar in te luiden. De deelnemers verzamelen om 12.30 uur bij het buitenterras van Landal Stroombroek (parkeren bij de hoofdingang, Landweerswal 2 in Braamt). Parkeren wordt ter beschikking gesteld door terreineigenaar Leisurelands. Het is raadzaam om warme kleren aan te doen met je zwemkleding eronder en slippers mee te nemen, omkleden kan ook bij Palestra. Om 13.00 uur gaan de zwemmers na een gezamenlijke aanloop op het strand een duik nemen in Recreatieplas Stroombroek. Uiteraard in Unoxstijl (met muts, zolang de voorraad strekt) en na afloop staat er wat warms klaar.
Als je de derde Swim Achterhoek hebt meegedaan, neem dan je Swim-badjas mee. Zo kleurt het weer Swim-blauw rondom het water. Tevens is ter plekke merchandise verkrijgbaar. Deelname is vanaf 10 jaar, op eigen risico en meedoen is gratis. Laat weten dat je er bij bent via ons Facebook-evenement.

Startsein
De Swim Nieuwjaarsduik is het startsein voor de vierde editie van Swim to Fight Cancer, die op 10 september 2023 weer bij Stroombroek in Braamt wordt gehouden. Je kunt vanaf half december al aanmelden via onze website als je meedoet in 2023. Projectleider Margot Verhagen over de Nieuwjaarsduik: “De eerste Swim Nieuwjaarsduik in 2020 was een geweldig succes met zo’n 130 deelnemers. We willen van de Swim Nieuwjaarsduik een traditie maken en aandacht blijven vragen voor het belang van kankeronderzoek en preventie. Ook laten we zien dat we betrokkenheid tonen aan degenen die ziek zijn (geweest).”

Opbrengst
De opbrengst van de vierde editie gaat net zoals voorgaande edities naar Stichting Fight cancer, een organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie van KWF Kankerbestrijding. De afgelopen editie in 2021 is een recordbedrag van 319.583 euro opgehaald. Tevens is een gedeelte van de donaties gedoneerd aan de afdeling Oncologie van het Slingeland Ziekenhuis. Er werd een koppelbed gerealiseerd voor terminale oncologische patiënten. Naasten kunnen op deze manier naast hun dierbare zieke slapen. Verhagen: “De opbrengsten van de Swim Nieuwjaarsduik uit de verkoop van de versnaperingen, merchandise en donaties komen ten goede aan de vierde Swim-editie.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier