Bjorn Massop.
Bjorn Massop. JURRIAN

Restaurant Lokaal wint prestigieuze prijs

do 2 dec 2021, 14:24 Algemeen

DOETINCHEM - Na het behalen van de eervolle Groene Michelin ster in maart dit jaar behaalde chef Bjorn Massop opnieuw een prijs.

JRE is een internationale restaurantvereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen, tezamen goed voor 180 Michelinsterren.
JRE is een kwaliteitskeurmerk en laat zowel nationaal als internationaal van zich horen. JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.
Voor 2022 is restaurant Lokaal benoemd tot restaurant van het jaar. Eigenaar en chef-kok Bjorn Massop runt restaurant Lokaal in het monumentale pand van Hotel Villa Ruimzicht. Samen met lokale boeren selecteert hij de mooiste producten uit het seizoen en vertaalt deze naar moderne, elegante gerechten. Gasten ervaren een totaalbeleving tijdens het diner waarbij de verhalen van de leveranciers verteld worden.
Chek-kok Bjorn Massop, geboren en getogen in de Achterhoek, werd in 2018 Massop chef en mede eigenaar van de HIM groep. “In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. Het menu is geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten. We werken nauw samen met agrariërs om ons heen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier