VRIJ Doetinchem KddB reizende expo etalage. Foto: Maria van der Post
VRIJ Doetinchem KddB reizende expo etalage. Foto: Maria van der Post Maria van der Post

Landelijke uitrol Kunst door de Brievenbus

wo 12 jan 2022, 16:47 Cultuur

DOETINCHEM – Het Lang Leve Kunst Fonds en ouderenprogramma Lang Leve Kunst & Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf slaan de handen ineen om de coronaproof activiteit ‘Kunst door de Brievenbus’ landelijk uit te rollen. Op 1 februari is er een gratis webinar voor geïnteresseerde (zorg)organisaties.

“In de afgelopen periode vol lockdowns was en is contact met ouderen ontzettend belangrijk. De laatste twee jaar bleven we daarom ondanks alle beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen juist naar de mogelijkheden kijken”, legt Lang Leve Kunst-projectleider Maria van der Post uit.
Door onder meer Kunst door de Brievenbus werd duidelijk dat op afstand samen kunst maken heel goed mogelijk is. En dat je dan ook juist nieuwe ouderen bereikt. “We hebben gemerkt dat deze activiteit ouderen zoveel positieve energie oplevert, dat we het bereik niet tot onze regio willen beperken. We vinden het belangrijk dat ook thuiswonende ouderen in andere plaatsen de kans krijgen om mee te doen.”
Om dit te realiseren, werkt Lang Leve Kunst & Naoberschap samen met het Lang Leve Kunst Fonds om lokaal werkende (welzijns)organisaties te helpen bij het opzetten van Kunst door de Brievenbus in hun regio. Geïnteresseerden kunnen zich via de site aanmelden voor de gratis webinar op 1 februari van 15.30 tot 17.00 uur.
Organisaties die besluiten om Kunst door de Brievenbus aan te gaan bieden aan (kwetsbare) ouderen, kunnen vervolgens financiële ondersteuning aanvragen bij het Lang Leve Kunst Fonds.
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen met als doel samen van mooie momenten te genieten. Partners van het programma zijn onder meer Markenheem, Sensire, Attent, de Herbergier, Liemerije, Het Cultuur- & Erfgoedpact en Amphion Cultuurbedrijf.


amphion.nl/langlevekunst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier