De Catharinastraat. Foto: Lekker Doetinchem
De Catharinastraat. Foto: Lekker Doetinchem

Voorjaar! Lekker. Doetinchem verwelkomt je

Maatschappij

DOETINCHEM - Het voorjaar is begonnen. De stad Doetinchem verwelkomt je en nodigt je uit om te komen shoppen, cultuur te beleven en een terrasje te pakken. De centrale ligging van Doetinchem en het grote aanbod aan winkels en horeca maakt de stad tot een magneet in de Achterhoek. En de ligging te midden van veel groen maken de regio Doetinchem aantrekkelijk om recreatief in touw te kunnen komen.  

De ondernemers in de binnenstad onderstrepen het gastvrije karakter van de regio en verblijden bezoekers door hun vriendelijke service. Bewoners voelen zich vertrouwd met deze toegankelijke en vriendelijke manier van omgang en bezoekers worden verblijd door de service en gastvrijheid van onze ondernemers. Voor iedereen hebben we plekken om elkaar te ontmoeten: 

Op (één van) onze vele evenementen. Doetinchem staat namelijk bekend om haar vele gezellige en toonaangevende evenementen in de komende maanden, zoals tijdens de Oranjefeesten met de grootste Kindervrijmarkt van de Achterhoek op 27 april van 9.00 – 14.00 uur, Bevrijdingsfestival, Achterhoekse Wandeldagen, Festival Achterland, Kermis, Kinderboekenfestival, Korenfestival   en Living Statues. 

In de horeca. Doetinchem heeft een bijzonder groot en breed horeca-aanbod. Doetinchem kent 75 horecagelegenheden en de Grutstraat is het uitgaanscentrum voor de regio.  

In de winkelstraten van onze compacte binnenstad. De binnenstad telt een uitgebreid aanbod aan winkels. Van boetiekjes en ketens tot speciaalzaken van lokale ondernemers, Doetinchem telt het meest veelzijdige winkelaanbod van de Achterhoek.  

Tijdens het brede culturele aanbod. Van kunst en theater tot dans en muziek. Lekker. Doetinchem bruist van de culturele activiteiten. Je kan een bezoek brengen aan hét Amphion theater of film. Of je ontdekt het Historisch Inspiratie Punt van Doetinchem, waar je vanuit het heden het verleden in stapt. 

En op één van de markten. Doetinchem heeft de grootste weekmarkt in de regio en het hele jaar door worden verschillende type markten georganiseerd zoals een duurzaamheidsmarkt, summer fairs en een streekproductenmarkt.  

Weekmarkt
Iedere dinsdagochtend vind je op het marktplein bij het gemeentehuis van 9.00 tot 13.00 de grootste weekmarkt van de regio. Op zaterdag is er een kleinere markt. Lekker struinen tussen de kraampjes vol fruit, bloemen, stoffen, kaas, vlees en al het andere dat op deze veelzijdige markt aangeboden wordt.

Lekker. Doetinchem, culinaire hoofdstad van de Achterhoek!
Doetinchem mag ook gerust culinaire hoofdstad van de Achterhoek genoemd worden. In het sfeervolle centrum rijgen de restaurants en eethuisjes zich aaneen. Met zijn vele horecagelegenheden en de Catharinakerk is het Simonsplein het trotse hart van het centrum. Maar ook voor wie zich buiten het Simonsplein en de Grutstraat waagt, ontdekt veel culinaire verrassingen op de verfijnde menu’s.  

Historisch Inspiratie Punt (HIP)
Een mooi startpunt om Doetinchem te ontdekken is te starten bij het HIP aan de Burgemeester van Nispenstraat 2. In het HIP zijn gevestigd het Stadsmuseum met wisselexposities en de VVV. Dit is een plaats waar beleving, inspiratie en interactiviteit van de regio centraal staan.  

Inspiratie over de omgeving
In het VVV Inspiratiepunt maakt een bezoeker op een interactieve manier kennis met Doetinchem. Zo is er een grote projectiewand waar je bezienswaardigheden van de stad in beeld kunt brengen. En de rivier de Oude IJssel stroomt letterlijk door de ruimte met een streetart werk van Rianne te Kaat. Uit de speciale verhalentap krijg je tips over de gastronomie in Doetinchem en de Achterhoekse taal. En met behulp van interactieve vitrines leer je meer over- en uit de gemeente Doetinchem en omgeving. Bezoekers kunnen zelfs hun eigen wandel- of fietsroute kiezen via een speciale Routemixer. 

Bezoek de stad en ontdek dat Doetinchem niet voor niets de ontmoetingsplek van de Achterhoek is! Meer informatie over de binnenstad én alle activiteiten en evenementen in onze UIT Agenda op de website en volg Lekker. Doetinchem op social media (@lkkrdoetinchem).

De markt. Foto: Lekker. Doetinchem

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant