Steven Kroon.
Steven Kroon. Foto:

Steven Kroon (PvdA Doetinchem) stapt na ruim 10 jaar uit de politiek

Politiek

Doetinchem - Na ruim 10 jaar politiek actief te zijn geweest voor de PvdA, stopt fractievoorzitter en voormalig wethouder Steven Kroon. “Een besluit dat goed voelt”, zo omschrijft hij het zelf. 

Hij wordt opgevolgd door Maarten op de Weegh, die ook de rol van fractievoorzitter op zich zal nemen.

Kroon zijn voornaamste reden voor zijn besluit is dat zijn werkzaamheden bij Stichting Mini Manna in een (positieve) stroomversnelling terecht zijn gekomen. “We bieden in de West Achterhoek inmiddels hulp aan honderden gezinnen in armoede en die breiden we uit naar de Oost Achterhoek (Winterswijk). Dat mooie en helaas noodzakelijke werk vraagt veel van mijn tijd, waardoor ik in mijn ogen onvoldoende tijd kan vrijmaken voor het raadslidmaatschap. Daarom vind ik dat ik ruimte moet vrijmaken voor iemand die dat wel kan.”

De politieke carrière van Steven Kroon in Doetinchem startte in 2010 met zijn wethouderschap samen met Otwin van Dijk. “Een prachtige tijd waar ik mooie dingen voor onze gemeente heb weten te realiseren. Ik ben vooral trots op het Meedoen-arrangement dat ik in die periode heb gerealiseerd. Dat het tot op de dag van vandaag mogelijk maakt dat kinderen die in armoede opgroeien tóch kunnen meedoen in onze samenleving.” 

Meer recent kwam hij in het nieuws met zijn strijd in en buiten de raad tegen de plaatsing van het tankstation tegen natuurgebied de Zumpe.

Kroon vervolgt: “Een geruststellende gedachte voor mij, bij het zetten van deze stap, is dat Maarten helemaal klaar staat om mijn rol over te nemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij dat met net zoveel passie en inzet zal doen als ik dat de afgelopen jaren heb gedaan.”

Maarten op de Weegh, is geen grote onbekende in de Doetinchemse politiek. Hij is eerder nauw betrokken geweest bij de nieuwbouw voor de kinderboerderij Kokiezier en is daarnaast bekend van onder andere het opzetten van de landelijke actie #ikdoewelmee en nu ook met het opzetten van een project om 650 Doetinchemse huishouders die in armoede leven structureel van groente te voorzien in het project ‘Groente, een gezonde basis.’

Maarten op de Weegh: “Steven laat natuurlijk een groot gat achter. Maar ik ga onverminderd door met de strijd voor sociale rechtvaardigheid en gelijke kansen voor iedereen. Doetinchem kan wel weer een beetje sociaal-democratie gebruiken en ik ga me er hard voor maken dat mijn partij weer in deze positie komt.”

Maarten de Weegh.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier