Wouke van Scherrenburg. Foto: Pip Erken

Wouke van Scherrenburg. Foto: Pip Erken

Laatste Politiek Cultureel Café Piment van dit seizoen (ook online te volgen)

Politiek

DOETINCHEM - Zondagmiddag 10 maart, het laatste Politiek Cultureel Café Piment van dit seizoen, met als onderwerp de Europese verkiezingen. Niet sexy, maar desondanks belangrijker dan ooit tevoren. De kans dat Trump wordt herkozen, de EU alleen komt te staan binnen de NAVO en in de steun aan Oekraïne is levensgroot. 

Hoogste tijd voor een debat hierover met de lijsttrekker van de Europese groene Partijen, Bas Eickhout en Europa watcher en voormalig VVD-kamerlid Han ten Broeke. Dit en meer gasten tijdens het Politiek Cultureel Café Piment in de Seesing Flex zaal van Amphion Theater in Doetinchem. 

Opkomst extreem rechts en andere onderwerpen Maar er is meer te bespreken; de opkomst van extreem rechts in de EU, die Poetin in de kaart speelt is zorgelijk. De afzwakking van de Green Deal heeft grote gevolgen voor landbouw en natuur. Ook de vraag waaruit de afkeer van links is ontstaan ligt op tafel. Ron Meyer, ooit activist, partijvoorzitter van de SP en nu directeur van de nationale alliantie Heerlen-Noord debatteert mee. 

Na de pauze zitten professor emeritus cardiologie Angela Maas en voorvechter van palliatieve zorg longarts Sander de Hosson aan tafel om te vertellen uit eigen praktijkervaring over de gezondheidsproblemen en de kortere levensduur van mensen met lage inkomens. Ook aan dit gesprek neemt Ron Meyer, als ervaringsdeskundige deel. 

De muzikale opluistering wordt verzorgd door het duo Britt & Roos uit Didam, finalisten van Amphion Open Podium. Wouke van Scherrenburg wordt bijgestaan door co-host politiek verslaggever Peter Kee. Vaste Piment columnist, Frans Miggelbrink is weer van de partij met zijn altijd gevatte en kostelijke samenvatting. 

Politiek Cultureel Café Piment Piment is al jarenlang een begrip in Doetinchem; hét politieke café op de zondagmiddag, onder de bezielende leiding van Wouke van Scherrenburg. Tafelgasten uit de landelijke politiek, regionale bestuurders, schrijvers en verslaggevers uit politiek Den Haag passeerden afgelopen jaren de revue. 

Tijdstip en start kaartverkoop
Zondag 10 maart 2024, inloop vanaf half drie. Aanvang 15.00 uur tot 17:00 uur. Entree 9 euro incl. garderobe & een pauzedrankje. Bestel online je kaarten via de website van Amphion, telefonisch of voor aanvang bij de kassa van Amphion Theater, Hofstraat 159 te Doetinchem.

Livestream Politiek Cultureel Café Piment is online live te volgen via Open Webcast. Na de tijd terugkijken is via dezelfde website mogelijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant