Wethouder Rens Steintjes (links) en de heer Nijkamp. Foto: Henk van Raaij
Wethouder Rens Steintjes (links) en de heer Nijkamp. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

‘Uit de stoel en meer bewegen’

Zorg

DOETINCHEM - Doetinchem is een jeu de boulesbaan rijker, en wel aan de achterkant van Schavenweide aan het Den Uylplein. Initiatiefnemer is Dick Nijkamp (bijna 81), die sinds 2 jaar aan het Den Uylplein woont. “Mensen zaten maar op de kamer of achter het raam in hun stoeltje”, vertelt hij. “Ik wil voorkomen dat mensen vereenzamen en ik wil dat ze uit de stoel komen en meer gaan bewegen.”

De jeu de boulesbaan is donderdag 19 mei geopend door wethouder Rens Steintjes van de gemeente Doetinchem. “Iedereen die graag jeu de boules wil spelen, mag van de baan gebruikmaken”, laat Nijkamp weten. “Voor mij is het ook redelijk nieuw. Ik heb wel eens jeu de boules gespeeld, maar nog niet vaak. Bij de opening heeft Pétanqueclub Doetinchem een demonstratie gegeven en heeft uitgelegd hoe jeu de boules gespeeld moet worden.”
De baan, van 9 bij ruim 3 meter, is aangelegd op wat voorheen een stukje grasveld was. “Het is geen officiële baan”, laat Nijkamp weten. “want daar is de ruimte niet groot genoeg voor. Maar dat geeft niet. Het gaat erom dat de mensen bezig zijn en elkaar ontmoeten. Het gaat om het vermaak en de gezelligheid. Buren Frans en Fredolein en Suzanne van Sité hebben mij meegeholpen. Ik heb formulieren opgehangen bij Schavenweide en in de buurt om te laten weten dat de baan er is. Ik hoop dat veel mensen het leuk vinden om jeu de boules te komen spelen. Het mooiste zou zijn als we jeu de boulesclub de Uyltjes kunnen oprichten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier