Geniet veilig van de historische Hanzestad Zwolle met een PCR test
Geniet veilig van de historische Hanzestad Zwolle met een PCR test Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Ontdek Zwolle deze zomer: Historie, Hanzesteden en PCR testen

Partnerbijdrage

Met het mooie weer in aantocht hebben de meeste mensen hun vliegtickets naar warme landen al geboekt. Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders op vakantie. Dat is begrijpelijk, maar ook bijzonder gezien er ook in Nederland zelf genoeg plekken te ontdekken zijn. Neem bijvoorbeeld Zwolle, die naast zijn historie als Hanzestad nog veel meer te bieden heeft. Dat, en hoe je deze zomer verantwoord op reis kan met PCR testen in onder andere Zwolle, lees je hier!

Historie en Hanzesteden

Diegenen die al wat meer over Zwolle weten, zijn al bekend met de term Hanzestad. Voor diegenen die dat nog niet weten, leggen we het hier kort uit. De hoofdstad van Overijssel kent namelijk een rijke geschiedenis, die pas echt goed tot zijn recht kwam tegen het einde van de late middeleeuwen. Hierin was Zwolle samen met nog wat andere steden onderdeel van een samenwerkingsverband, het Hanzeverbond. Dit verbond was eerst ontstaan tussen handelaren die dezelfde producten verhandelden. Later werden hier ook steden aan toegevoegd, waaronder dus Zwolle.

De Sassenpoort

Een ander indrukwekkend stukje geschiedenis vinden we in de binnenstad als we naar de Sassenpoort kijken. Deze werd tegen het einde van de veertiende, en het begin van de vijftiende eeuw gebouwd als onderdeel van een groot verdedigingswerk. De Sassenpoort is tegenwoordig het enige bouwwerk dat nog van deze muren overgebleven is. Naast deze imponerende poort is er nog een ander historisch gebouw dat je beslist niet mag missen tijdens je bezoek in Zwolle.

De boekenkerk

In een kerk die zijn oorsprong vindt in de vijftiende eeuw, zal je je ogen uitkijken om een geheel andere reden. De voormalige Broerenkerk doet namelijk inmiddels dienst als boekenwinkel. In deze winkel komen geschiedenis en cultuur op een unieke manier samen. Daarnaast kan je er heerlijk genieten van een hapje en drankje in de brasserie, of meer informatie inwinnen over de stad bij het toeristisch informatiepunt dat er ook gevestigd zit.

Cultuur en Zwolle

Naast geschiedenis is er natuurlijk veel meer te beleven in deze prachtige historische stad. Zo kun je er natuurlijk genieten van eten en drinken op een terras of bij verschillende restaurants. Uiteraard kun je in Zwolle ook shoppen. Daarnaast staat Zwolle bekend om twee muzikale artiesten die er hun oorsprong vinden, namelijk Herman Brood en Opgezwolle. Zo kun je er het Herman Brood museum bezoeken, waar je meer te weten komt over het leven van deze artiest. Als je liever zelf van wat muziek geniet kun je ook het poppodium Hedon bezoeken, waar vaak genoeg te beleven valt.

PCR testen in Zwolle

Ook deze zomer is het nog belangrijk om verantwoord op reis te gaan. Dit geldt niet alleen voor het buiten maar ook voor het binnenland. Het is daarom ook goed om te weten dat je een PCR test ook in Zwolle en andere steden af kunt laten nemen. Een afspraak voor een PCR test Zwolle kun je eenvoudig online maken. Zo kun je veilig en ongestoord genieten van de Hanzestad Zwolle. Veel plezier!

Dit artikel wordt u aangeboden door Spoedtest.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier