Afbeelding
Foto:

Wopke Hoekstra bezoekt Doetinchem

Politiek

Doetinchem - CDA-lijstrekker Wopke Hoekstra kwam vrijdag op bezoek in Doetinchem. Vanwege de coronamaatregelen werd het aantal aanwezigen bewust beperkt gehouden, maar dat stond een goed gesprek duidelijk niet in de weg. Het resultaat was een mooie gedachtewisseling over de aanpak en revitalisering van de binnenstad en het effect van de coronacrisis op de ondernemers.

Te zien was hoe een mooie samenwerking tussen politiek en ondernemers tot mooie veranderingen kan leiden die iedereen ten goede komt.

Retail en MKB zijn de grootste werkgevers in ons land en in veel gemeenten de motor van een vitale lokale economie. Vernieuwing van winkelgebieden en bedrijventerreinen is ook een belangrijk element van de nieuwe impuls voor stadsvernieuwing. Met daarbij een gedifferentieerd winkelaanbod in combinatie met de gastvrijheideconomie. Deze punten kwamen allemaal live aan bod bij het bezoek van Wopke Hoekstra aan de binnenstad van Doetinchem.

De afgelopen jaren heeft Doetinchem gewerkt aan het revitaliseren van het hele centrumgebied. Er zijn veel verschillende projecten gestart en uitgevoerd om een mooier en gastvrijer centrum te realiseren. Zo is er flink vergroend. Is er een gebiedsmakelaar gekomen om de leegstand terug te dringen. Is de overlast van fietsers tegengegaan en zijn gebieden heringericht. Dit wordt in samenwerking met de ondernemers gedaan door de oprichting van het binnenstadsbedrijf.

Het bezoek van Wopke Hoekstra stond in het teken van het effect van corona op de ondernemers in Doetinchem en de mooie veranderingen in het woon en winkelgebied van Doetinchem.

Daisy Vliegenthart (CDA statenlid provincie Gelderland) Peter Drenth (gedeputeerde Provincie Gelderland en voormalig wethouder van de gemeente Doetinchem), Rens Steintjes (de huidige CDA wethouder van de gemeente Doetinchem) hebben eerst een bezoek met Wopke Hoekstra afgelegd bij ondernemer en eigenaar Robby Welling van Stadscafé Simons. Hij is vanaf de start van de coronacrisis creatief aan de slag gegaan met alternatieven. Zo kocht hij het naastliggende pand van juwelier Royals om van daaruit afhalen en bezorgen te verzorgen Simons to Go. Hij verkocht 4 horecazaken om zich volledig te kunnen concentreren op Simons en dat gaat goed. Ook is hij de lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland en riep de afgelopen tijd op om perspectief te bieden voor de horeca.

Daarna werd de Bakkerij van Gabi Hunter bezocht. Gabi is voorzitter van de Stiching binnenstad bedrijf Doetinchem en van de Stichting komt voor de Bakker. Haar stichting creëert een plek voor jongeren met psychosociale problematiek en biedt dagbesteding, begeleiding en re-integratie. De taartenzaak Gaabs is verhuisd naar de binnenstad van Doetinchem. Gabi begint daar ook met horeca. Straks kan daar ook een kleine lunch worden genoten en koffie en thee worden gedronken. De winkel is tijdens corona gesloten maar er is wel een mogelijkheid tot afhalen en bezorgen.

Rens Steintjes heeft het e.e.a. kunnen vertellen over de revitalisering van de binnenstad en waar de plannen naar toe zullen gaan. Ook heeft Wopke gesproken met de heer Henk Garretsen. Hij woont al bijna zijn hele leven in het gebied en heeft de transformatie de laatste jaren dus van dichtbij meegemaakt. Hij is een echte ambassadeur en tevens beheerder van stadstuin Veentjes.

De Veentjes was een gebied dat bekend stond als zeer onveilig, met o.a. drugsoverlast. Hier is een C1000 en een oude schouwburg gesloopt en dit heeft plaatsgemaakt voor woningbouw. Ook is een stadstuin gerealiseerd die onderhouden wordt door vrijwilligers.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier