Karen Kamps.
Karen Kamps. Foto: Roel Kleinpenning

Fractie GroenLinks zegt vertrouwen op in fractievoorzitter

Politiek

Doetinchem - De fractie van GroenLinks Doetinchem heeft zojuist het vertrouwen opgezegd in fractievoorzitter Karen Kamps. 

De afgelopen maanden is er binnen de fractie grote onvrede ontstaan over het functioneren van de fractievoorzitter, laar GroenLinks weten in een persbericht. 

“Er was op verschillende dossiers een gebrek aan afstemming tussen de fractievoorzitter en de rest van de fractie. Zo leidde het solistische optreden van de fractievoorzitter er regelmatig toe dat de overige raadsleden verrast werden door uitlatingen in de media. Helaas zijn verschillende pogingen om tot een werkbare situatie te komen gestrand.”

Lekkende gifvaten

De manier van handelen van de fractievoorzitter rondom de lekkende gifvaten zijn de spreekwoordelijke druppels die de emmer deed overlopen. “Over de ernst van de situatie en de noodzaak tot het snel veiligstellen van de vaten was men het binnen de fractie geheel met elkaar eens. Echter zonder enige vorm van communicatie of overleg werd de fractie verrast door verschillende media-optredens van de fractievoorzitter. Hierbij werd een eerdere oproep van het bestuur om het interne overleg weer op te pakken uitgelegd als een spreekverbod. Ook de integriteit van de wethouder en de afdelingsvoorzitter werden openlijk door haar in twijfel getrokken. Dit zijn uitspraken waar de fractie zich niet in kan vinden en die het vertrouwen in de fractievoorzitter onherstelbaar beschadigd hebben,” staat in het persbericht.

Met betrekking tot Rutgers Milieu wil de fractie dat de onderste steen boven komt. “Tot dit goed uitgezocht is, alle partijen gehoord zijn en het tegendeel bewezen is, heeft de fractie geen twijfel over de integriteit van de wethouder of de afdelingsvoorzitter.”

Het fractievoorzitterschap wordt vanaf heden ingevuld door Marcella Heerenveen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier