In actie tegen de Noordtak. Foto: PR
In actie tegen de Noordtak. Foto: PR PR

Motie tegen Noordtak aangenomen door gemeentetaad

Politiek

DOETINCHEM -  Tijdens de raadsvergadering van 27 januari heeft het CDA een motie ingediend die het college oproept om alles in het werk te zetten om een Noordtak van de Betuweroute te voorkomen.

Na een brandbrief richting de Tweede Kamerfractie, een bezoek van een CDA Tweede Kamerlid aan Doetinchem en de steun tijdens de extra vergadering van de Achterhoek Raad is dit de volgende stap die de lokale afdeling onderneemt tegen de geluiden dat een Noordtak wat Den Haag betreft weer bespreekbaar is. ‘’Het is goed om te zien dat onze mooie regio zich roert en eensgezind optrekt in dit dossier, alleen op die manier kunnen we samen zorgen dat ons geluid zo krachtig mogelijk wordt gehoord in Den Haag’’ aldus fractievoorzitter Jeroen Berends. De motie werd unaniem aangenomen en mede ingediend door PvdA, SP, GL, D66, CU-SGP, GBD, VVD en PvLM.
Berends waarschuwde dat er niet mee moet worden gegaan in het frame dat nut en noodzaak al zijn bewezen. ‘’Dat is niet zo en daar ligt net het probleem. Er is nog niet gekeken naar alternatieven en of het wel nodig is.’’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier