De Doetinchemse G-hockeyers waren goed voor zilver. Foto: PR
De Doetinchemse G-hockeyers waren goed voor zilver. Foto: PR

Zilver op Nationale Spelen voor Doetinchemse G-hockeyers

Sport

DOETINCHEM/HENGELO - Van 10 tot 12 juni jl. hebben de G-hockeyers van DHC Doetinchem deelgenomen aan de Special Olympics Nationale Spelen in Twente, het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dit goed georganiseerde evenement werd op de vrijdag na het ontsteken van het Olympisch vuur geopend door professor mr. Pieter van Vollenhoven, waarna er een paar dagen flink gesport werd. Zo ook gehockeyd, op de velden in Hengelo Ov. Maar liefst 24 teams uit het hele land namen deel in verschillende categorieën. Onder prachtige weersomstandigheden raakten de toppers van DHC goed op dreef en gingen uiteindelijk met een mooie zilveren plak terug naar de Achterhoek. 

Eerder dit jaar werd het team ook al ongeslagen kampioen in de competitie. “Ze hebben het verdiend, na al het geduld dat ze moesten opbrengen in de coronatijd”, aldus trainster Chantine Brinks.

Lijkt het je leuk om deel te nemen in dit gezellige team? Kom dan een keer kijken bij de training op Sportpark Zuid te Doetinchem. De training is op donderdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier