Caroline Smeets, klimaatburgemeester van Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning
Caroline Smeets, klimaatburgemeester van Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Vragenuurtje klimaatburgemeester hervat

Wonen

DOETINCHEM - Vanaf april zal klimaatburgemeester Caroline Smeets maandelijks een vragenuurtje houden in de centrale hal van ’t Brewinc in Doetinchem. In september had zij haar eerste drie vragenuurtjes die naar nu blijkt voor herhaling vatbaar zijn. Tijdens de vragenuurtjes is zij beschikbaar voor vragen op het gebied van duurzamere keuzes maken in het dagelijks leven. Elke eerste dinsdag van de maand, uitgezonderd de vakantiemaanden juli en augustus, staat zij van 10.00 tot 11.00 uur klaar voor haar plaatsgenoten.

“De vragenuurtjes staan in het teken van een thema om daarmee het grote onderwerp duurzaamheid praktischer te maken. Door je te richten op één categorie en te kijken wat je daarin duurzamer kunt doen, is het makkelijker om een nieuwe gewoonte aan te leren. Zo is het in ieder geval bij mij gegaan.” aldus Caroline.
Naast duurzame vragen stellen over dagelijkse zaken is er ook gelegenheid om duurzame ideeën voor de gemeente Doetinchem door te geven. Net zoals de vorige keren fungeert Caroline als een soort van ideeënbus en kijkt ze uit naar ideeën die Doetinchem helpen duurzamer te maken. Als tip geeft ze het volgende mee: ”Bereid je idee voor door jezelf twee vragen te stellen. Hoe zou mijn idee uitvoerbaar kunnen zijn? En hoe zou de gemeente hieraan kunnen bijdragen?”. Ideeën worden met naam en contactgegevens doorgegeven aan de gemeente zodat hierover gecommuniceerd kan worden. Bij gelegenheid zal ook iemand van de gemeente aansluiten.

Thema vragenuurtjes
De thema’s voor de komende drie maanden zijn ‘tuin en dierenleven’ voor dinsdag 2 april, ‘kleding en textiel’ voor 7 mei en ‘wonen en je huis’ voor 4 juni. Ben je niet in de gelegenheid om tussen 10.00 en 11.00 uur bij ’t Brewinc langs te komen dan kun je Caroline ook per mail bereiken: hello@carolinesmeets.com.


www.carolinesmeets.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant