Ave Lynn. Foto: PR

Ave Lynn. Foto: PR

Achterhoekse brengt op Vrouwendag eerste single uit

Muziek

DOETINCHEM - Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor zangeres Evelien Scheers de perfecte dag om haar eerste single ‘To Women Worldwide’ uit te brengen. Onlangs tekende de Achterhoekse onder haar pseudoniem Ave Lynn bij het Engelse Aviary Bridge Records. “Toch wel een droom die uitkomt.”

“Voor veel vrouwen blijft het bij dromen, zij hebben gewoon nul bewegingsvrijheid. Ik heb geluk met waar ik geboren ben. En toch zie je ook hier die ongelijkheid tussen man en vrouw. Kijk maar naar de salarissen, carrièrekansen, maar let bijvoorbeeld ook eens goed op ons taalgebruik. De vrouw wordt gewoon als minder weggezet. Ik snap het niet. Het is niet mijn bedoeling om anderen naar beneden te halen, maar meer om de vrouw in de spotlights te zetten. Daar moest ik echt aan denken terwijl ik dit nummer schreef.”
Internationale Vrouwendag is een door de Verenigde Naties erkende feestdag. De aanleiding voor het uitroepen van deze dag was een massale staking van vrouwen in de kleding- en textielindustrie voor een kortere (8-urige) werkdag, betere werkomstandigheden en kiesrecht. Die vond plaats op 8 maart 1908 in New York en Chicago. Toen de dag door de VN in 1978 als feestdag werd erkend, kwam er ook in Nederland steeds meer aandacht voor. Helaas is het nog steeds nodig.

Streamen
Het nummer To Women Worldwide is vanaf 8 maart onder andere op Spotify, Deezer en Apple Music en Amazon Music te beluisteren. Pas vanaf die datum is ook het artiestenprofiel van Ave Lynn zichtbaar op de streamingdiensten, omdat het haar eerste release is. Het nummer To Women Worldwide kan nu al wel gepresaved worden via onderstaande link. Geïnteresseerden kunnen Ave Lynn bovendien volgen op Instagram (ave_lynn100), Facebook (AveLynn100) en haar eigen website.


https://lnk.to/towomenworldwide
www.ave-lynn.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant