Afbeelding

Goud, zilver én brons voor studenten Brood en banket

Onderwijs

DOETINCHEM - Maar liefst twee Nederlands kampioenen, een zilveren én een bronzen beker. Het team van de bakkersopleidingen van het Graafschap College deed het méér dan goed bij de Jeugdvakwedstrijden 2022. Bij de Nederlandse kampioenschappen op 20 april in Wageningen kwam de hele afvaardiging met een beker thuis: “De concurrentie was sterk, maar de jury was zeer te spreken over onze producten.”

Guido Derksen en Fleur Meijer mochten zich beide Nederlands kampioen noemen, Casper Vink werd tweede en Kiki Wichman eindigde op een mooie derde plek. “We mochten zelf aangeven in welke categorie we mee wilden doen, brood of banket. De afgelopen drie maanden hebben we ons erg goed voorbereid, met onmisbare hulp van onze docenten, zoals Chima Henda.”

Lekker bezig
Tijdens de wedstrijden zelf waren de vier studenten eigenlijk niet zenuwachtig: “Je weet precies wat je moet doen, je bent dan gewoon lekker en geconcentreerd bezig. Wat wel spannend was, was dat we niet in onze eigen bakkerij stonden, waar je alles zo weet te vinden. Ook was het erg warm op de locatie, waardoor vooral de banketbakkers het extra moeilijk hadden om een optimaal product af te leveren. Maar uiteindelijk is het allemaal super gelukt.”

‘Gas geven!’
Dat ze alle vier met een prijs naar huis zijn gegaan, is natuurlijk helemaal mooi: “Niet alleen voor ons, maar ook voor onze docenten en opleiding. Het is echt wel iets waar we samen trots op kunnen zijn. ‘Gas geven’, zei meneer Henda altijd. Nou, dat hebben we gedaan,” sluit de groep lachend af. Foto’s op:


doetinchemsvizier.nl/

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier