Met cursus Klik&Tik2 stap voor stap het internet op

Onderwijs

DOETINCHEM - Acht lessen van twee uur telt de cursus Klik&Tik2, die mensen met internet-onzekerheid stap voor stap leert zich in de digitale wereld te bewegen. Bijvoorbeeld het plannen van een reis of het doen van online aankopen doen, en hoe zij met social media maar ook met Skype en Whatsapp om kunnen gaan. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen. De cursisten krijgen persoonlijke hulp en de cursusleider past zich aan hun tempo aan.

De cursus wordt gegeven in de Bibliotheek Doetinchem en bestaat uit de modules ‘Het Internet op’, ‘Veilig on-line’ en ‘Samen op het web’. Na afronding van de modules ontvangt de deelnemer een certificaat. Wie zelf een laptop of tablet heeft kan deze meebrengen om het apparaat goed te leren gebruiken. Anderen kunnen bij de cursus apparatuur van de Bibliotheek gebruiken. Zij moeten wel een eigen hoofdtelefoon of oortjes meenemen (in verband met de hygiëne). Om echt iets aan de cursus te hebben, moeten de cursisten tussen de lessen door zelfstandig oefenen.
Klik&Tik2 begint op donderdag 29 september. De andere cursusdata zijn 7, 14, 21 en 28 oktober en 4, 11 en 18 november. De lessen zijn van 10 tot 12 uur. De cursus is gratis voor leden van de bieb, niet-leden betalen 30 euro (inclusief lesmateriaal). Contante betaling tijdens de eerste les. Aanmelden via de website. Voor meer informatie kan men bellen met de klantenservice: 0314-333445.


www.biebnieuws.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant