Oscar Lohuis. Foto: Henk Visscher
Oscar Lohuis. Foto: Henk Visscher

Ds. Lohuis spreekt bij het Lichtpunt

Religie

DOETINCHEM - Op donderdag 7 september 2023 is er in Doetinchem een studiebijeenkomst met spreker ds. Oscar Lohuis namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Waarom zicht op Israël hoort bij het evangelie. 

Sommige mensen denken dat je van het evangelie afdwaalt als je zegt dat Israël nog steeds Gods volk is. Het hebben van een zogenaamde Israël-visie wordt dan als verdacht en on-Bijbels gezien. ‘Wij blijven liever bij het evangelie van Jezus Christus’, wordt er dan gezegd. Als we de Bijbel goed lezen dan zien we echter dat Gods toekomst voor Israël juist alles met het evangelie te maken heeft. In deze lezing hoopt Lohuis duidelijk te maken waarom en hoe je het evangelie juist beter gaat begrijpen wanneer je zicht krijgt op Gods bijzondere plan met Israël.

Achtergrond spreker
Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

De bijeenkomst vindt plaats in Baptistengemeente het Lichtpunt, Dr. Hubert Noodtstraat 76. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier