Afbeelding
Foto: PR

Trap verven? Zo pak je het aan!

Partnerbijdrage

Denk je erover om de muren van je woning opnieuw te schilderen? Dan is het ook zeker een goed idee om de trap meteen mee te nemen. Met trapverf kun je namelijk heel makkelijk jouw trap van een fris kleurtje voorzien. Wil je meer weten over het verven van je trap? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je hoe je dit ‘t makkelijkst stap voor stap aanpakt!

Stap 1: Trapverf kopen

De eerste stap is natuurlijk Sikkens trapverf kopen. Deze verf is namelijk specifiek ontwikkeld voor het schilderen van trappen en trapleuningen. Sikkens trapverf is slijtvast en krasbestendig en je kunt de geverfde oppervlakken makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Dit maakt de verf dus ideaal voor trappen die je vaak gebruikt. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, dus de kans is groot dat hier ook een mooie tint bij zit die helemaal past bij jouw interieur. Je hebt de keuze uit tientallen kleuren, van klassieke tinten tot hippe kleuren die je in de laatste edities van woonmagazines ziet.

Stap 2: Trap prepareren

Nu je je verf gekocht hebt, kun je de trap voorbereiden om de verf optimaal te laten hechten. Begin met het grondig reinigen van de trap en het verwijderen van eventuele oude verflagen. Zorg ervoor dat de trap volledig droog en schoon is voordat je begint met schilderen. Vervolgens is het aan te raden om een geschikte primer aan te brengen. Deze primer verbetert de hechting van de verf, waardoor een duurzaam resultaat wordt gegarandeerd.

Stap 3: Verven maar!

Wanneer de primer droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van de Sikkens trapverf met een roller voor de grote vlakken en een kwast voor de hoeken en randen. Breng minstens twee lagen verf aan voor een optimale dekking, en laat elke laag drogen volgens de instructies op de verpakking. Meestal kun je als vuistregel tussen de 2 en 4 uur aanhouden. Zorg ervoor dat de trap tijdens het drogen niet wordt belopen om beschadigingen te voorkomen.

Onze tip: neem de tijd

Tot slot willen we je nog als tip geven om vooral voldoende tijd te nemen voor de voorbereiding, zoals het grondig reinigen en schuren van de trap voor een optimale hechting van de verf. Dit geldt natuurlijk ook voor het verven zelf. Een trap verven is heel anders dan een stuk muur en je moet veel meer in hoekjes en kleine vakjes werken. Neem dus gerust een (mid)dag vrij hiervoor, want van haasten wordt het eindresultaat er niet beter op.

Dit artikel wordt u aangeboden door Colorstore. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant